Forside - tjen penge
  tjen penge      
 
 
   
Tjen penge
   
Investeringer
Valutahandel
Aktiehandel
Ejendomsinvestering
Andre investeringer
Investering i guld
Sparetips
   
Spar penge
Elregning
Telefonregning
Varmeregning
Lån & Gæld
   
Lån penge
Banklån
Billige lån
Forbrugslån
Gæld
Gældssanering
Hurtige lån
Forældelse af gæld
SU lån
Indlån & renter
   
Børneopsparing
Lønkonto
Opsparing
Pension
   
Pensionsopsparing
Pension&investering
Offentlige ydelser
   
Sociale ydelser
Ekstra tips
   
Sund økonomi
Bliv millionær
Hurtige penge
Ekstra penge
 
 
 
     
  Tjen penge
 
 

Sund økonomi

En sund økonomi er grundlæggende set en økonomi, hvor udgifter og indtægter balancerer – eller endda giver et plus. Hvis din privatøkonomi balancerer hver eneste måned, betyder det, at du i hvert fald ikke opbygger gæld, og så taler man om, at din økonomi er sund.
Desværre er det lettere sagt en gjort. Rigtig mange mennesker bruger mere end de tjener, og de ender med at opbygge en gæld, der i det lange løb kan gøre problemet endnu større.

Den største årsag til, at folk ikke har en sund økonomi er, at de simpelthen mangler overblik over udgifter og indtægter. Som regel er det nemt at få overblik over indtægterne. De består ofte af en månedlig indbetaling fra arbejdspladsen eller det offentlige. Udgifterne – derimod – består af dit forbrug, og her er der tale om mange små beløb, der til sammen hober sig op, for eksempel udgifter til mad, tøj, forbrugsgoder etc. etc. Hvis du ønsker en sund økonomi er første skridt at få overblik over udgifterne. Det kan gøres ved at skrive de faste udgifter såsom udgifter til bolig, afdrag på lån, avisabonnement ned på et papir sammen med alle de små udgifter, der kan svinge fra måned til måned. På den måde bliver du opmærksom på, hvis du bruger for meget – og forhåbentlig, hvad der skal til, for at din økonomi igen går i balance.

Underskrivelse af banklån Det er klogt at give sig selv overblik over de månedlige udgifter og indtægter.

I mange tilfælde kan din økonomi reddes af dette simple overblik. I andre tilfælde skal der desværre mere til. Her kan det være nødvendig at tage en snak med banken eller måske ligefrem at hyre en professionel økonomisk rådgiver. I værste fald kan det vise sig, at det er nødvendigt at ændre lån, skære drastisk ned for forbruget – eller måske ligefrem flytte til noget billigere.

 
Planlægning er vejen til en sund økonomi
 
 
 
 
   
   
Investering i ure
Investering antikviteter
Investering i vin
Investering i møbler
Investering i kunst
 
 
 
 
Mere info kommer snart
 
 
 
 
Hver opmærksom på, at regler og love ofte bliver ændret. Vi gør meget for at opdatere siden, men du skal altid dobbelttjekke, hvis du vil være sikker på, at regler om for eksempel SU, gældssanering etc. er som beskrevet.
 
 
 
 
  Design By : Revolute Soft Solution