pengeskolen - tjen penge
  tjen penge      
 
 
   
Tjen penge
   
Investeringer
Valutahandel
Aktiehandel
Ejendomsinvestering
Andre investeringer
Investering i guld
Sparetips
   
Spar penge
Elregning
Telefonregning
Varmeregning
Lån & Gæld
   
Lån penge
Banklån
Billige lån
Forbrugslån
Gæld
Gældssanering
Hurtige lån
Forældelse af gæld
SU lån
Indlån & renter
   
Børneopsparing
Lønkonto
Opsparing
Pension
   
Pensionsopsparing
Pension&investering
Offentlige ydelser
   
Sociale ydelser
Ekstra tips
   
Sund økonomi
Bliv millionær
Hurtige penge
Ekstra penge
 
 
 
     
  Tjen penge
 
 

SU-lån

Hvis du er studerende og har brug for ekstra penge, bør SU-lån oftest være dit første valg. Med en rente på kun fire procent under studietiden, kan SU-lån slå selv de bedste banklån. Samtidig har studielånet den fordel, at man kan vente med at betale lånet tilbage til 1. januar, et år efter uddannelsen er afsluttet.

Som studerende med få penge, er det nemt at lade sig friste af andre lånetyper, men man skal tænke sig godt om. Det kan godt være, at hurtiglån til et nyt fjernsyn kun koster et lille beløb om måneden. Men måske forpligter man sig over 72 måneder, og før de 72 måneder er gået, har man sandsynligvis betalt produktet flere gange.

Rentesatserne på et SU-lån er til gengæld mere humane:

Lånetype Rente
SU under uddannelse 4 % (fast rente)
SU efter uddannelse 5.25 (diskontoen + 1%)

For overhovedet at kunne få et SU-lån skal du være berettiget til SU, også kaldet Statens uddannelsesstøtte. For at få SU skal du opfylde følgende betingelser: Du skal være fyldt 18 år, din uddannelse skal være SU-godkendt, du må ikke få anden offentlig støtte, du skal være studieaktiv, og din indtægt ved siden af din SU må ikke være for høj. Hvis du ikke er dansk statsborger, skal du også opfylde nogle særlige krav. Du kan læse mere om de specifikke krav til SU her.

Satsen for SU-lån lå i 2008 på 2562 kroner om måneden. Forsøgere kan dog få lånet suppleret. Du kan læse mere om satserne hos Statens Uddannelsesstøttes side om satser. Hvis du ikke har mere SU, og du stadig er under uddannelse, kan du også få et højere lån i de sidste 12 måneder.

Tilbagebetalingen af dit lån, afhænger af lånets størrelse. Her er et diagram:

Betalingsperiode Beløb
7 år 1000 kr - 39.000 kr
8 år 40.000 kr - 59.000 kr
9 år 60.000 kr - 79.000 kr
10 år 80.000 kr - 99.000 kr
11 år 100.000 kr - 119.000 kr
12 år 120.000 kr - 139.000 kr
13 år 140.000 kr - 159.000 kr
14 år 160.000 kr - 179.000 kr
15 år 180.000 kr og mere

Økonomistyrelsen sender dig en tilbagebetalingsplan i god tid, inden du skal begynde at betale på studielånet. Hvis du ikke overholder tilbagebetalingen, vil lånet efter endt rykker og opsigelsesprocedure blive opsagt til fuld indfrielse.

 

 
Får du ikke det højeste stipendium, fordi dine forældre tjener for meget, kan du i stedet få forhøjet dit lån. Du kan få forhøjet dit lån med et beløb, der svarer til det, du får mindre i stipendium.
 
 
 
 
   
   
Investering i ure
Investering antikviteter
Investering i vin
Investering i møbler
Investering i kunst
 
 
 
 
Går du på en videregående uddannelse og har brugt al din almindelige SU, som du kan få til uddannelsen, kan du få slutlån de sidste tolv måneder af din uddannelse. Dit uddannelsessted skal dog bekræfte, at du kan afslutte din uddannelse inden for 12 måneder. Du kan højst få slutlån i 12 måneder.
 
 
 
 
Hver opmærksom på, at regler og love ofte bliver ændret. Vi gør meget for at opdatere siden, men du skal altid dobbelttjekke, hvis du vil være sikker på, at regler om for eksempel SU, gældssanering etc. er som beskrevet.
 
 
 
 
  Design By : Revolute Soft Solution