pengeskolen - tjen penge
  tjen penge      
 
 
   
Tjen penge
   
Investeringer
Valutahandel
Aktiehandel
Ejendomsinvestering
Andre investeringer
Investering i guld
Sparetips
   
Spar penge
Elregning
Telefonregning
Varmeregning
Lån & Gæld
   
Lån penge
Banklån
Billige lån
Forbrugslån
Gæld
Gældssanering
Hurtige lån
Forældelse af gæld
SU lån
Indlån & renter
   
Børneopsparing
Lønkonto
Opsparing
Pension
   
Pensionsopsparing
Pension&investering
Offentlige ydelser
   
Sociale ydelser
Ekstra tips
   
Sund økonomi
Bliv millionær
Hurtige penge
Ekstra penge
 
 
 
     
  Tjen penge
 
 

Tjen på din pensionsopsparing

En god pensionsopsparing kan give dig rigdom i alderdommen. Derfor er det fornuftigt tidligt i livet at begynde at indbetale til en sund pensionsopsparing. Ud over de lovpligtige opsparinger, er det en god idé at indbetale til en privat pension. Det kan gøres i banken via en kapitalpension eller en ratepension. Det er vigtigt at kende forskellen, inden du vælger opsparingsform:

Pensionsform Kendetegn Skattefri indbetaling
Kapitalpension Alle pengene udbetales på een gang 43.100 kroner (2007)
Ratepension Pengene udbetales i rater 43.100 kroner (2007)

Indbetalinger på en ratepension kan trækkes fra i topskat. Det kan indbetalinger på en kapitalpension ikke. Hvis du betaler topskat, er det derfor smartest at vælge en ratepension.

Pension og investering
Din pensionsopsparing skal helst vokse med årene. Den pension, du modtager igennem arbejdet, bliver investeret i forhold til, hvad din arbejdsgiver eller fagforening har aftalt med pensionsselskabet. Anderledes ser det ud med din private pensionsopsparing. Den kan du selv bestemme over.

Typisk giver pensionsselskaberne dig valget mellem en såkaldt garanteret rente og en markedsrente. Den garanterede rente er ikke høj, men til gengæld kan du være sikker på, at afkastet er positivt. Hvis du vælger en markedsrente, stiger og falder din opsparing i takt med obligations- og aktiemarkedet. Det er mere risikofyldt. Som regel tilbyder pensionsselskaberne såkaldte puljer, hvor du kan vælge, hvor stor en del af din pension, der skal skydes ind i enten aktier eller obligationer. Aktier er mere risikofyldte end obligationer. Til gengæld kan afkastet blive meget større med aktier..

Lovpligtige pensionsopsparing
Der findes en række lovpligtige opsparinger, der varetages af halvoffentlige organisationer. Disse lovpligtige opsparinger er for eksempel:

ATP - arbejdsmarkedets Tillægs Pension - Dette er en obligatorisk pensions-opsparing for alle lønmodtagere, en række modtagere på overførselsindkomst og .

LD - Lønmodtagernes Dyrtidsfond - er en organisation, der varetager investeringen af penge, der fra 1977-79 blev sat ind af af lønmodtagerne som indefrosne dyrtidsportioner. Disse indskud er vokset anseeligt, og de udbetales, når de pågældende lønmodtagere går på pension, eller når de er over 60 år og ønsker at hæve pengene.

SP - Den Særlige Pensionsopsparing er en tvungen ordning, der blev indført i 1998, men som blev midlertidig sat ud af kraft i 2004. Når ordningen kører, betaler du én procent af din løn til en individuel opsparing hos ATP.

 
Livrente er en særlig form for ratepension, hvor der bliver udbetalt penge hver måned helt frem til din død. Skattereglerne er de samme som på en ratepension, og livrente er derfor en god idé, hvis du regner med at blive rigtig gammel.
 
 
 
 
   
   
Investering i ure
Investering antikviteter
Investering i vin
Investering i møbler
Investering i kunst
 
 
 
 
Mange vælger at indbetale både til en ratepension og til en kapitalpension. Dermed får man glæde af et stort enkeltbeløb, når man går på pension samtidig med, at en fast månedlig udbetaling er sikret.
 
 
 
 
Hver opmærksom på, at regler og love ofte bliver ændret. Vi gør meget for at opdatere siden, men du skal altid dobbelttjekke, hvis du vil være sikker på, at regler om for eksempel SU, gældssanering etc. er som beskrevet.
 
 
 
 
  Design By : Revolute Soft Solution