pengeskolen - tjen penge
  tjen penge      
 
 
   
Tjen penge
   
Investeringer
Valutahandel
Aktiehandel
Ejendomsinvestering
Andre investeringer
Investering i guld
Sparetips
   
Spar penge
Elregning
Telefonregning
Varmeregning
Lån & Gæld
   
Lån penge
Banklån
Billige lån
Forbrugslån
Gæld
Gældssanering
Hurtige lån
Forældelse af gæld
SU lån
Indlån & renter
   
Børneopsparing
Lønkonto
Opsparing
Pension
   
Pensionsopsparing
Pension&investering
Offentlige ydelser
   
Sociale ydelser
Ekstra tips
   
Sund økonomi
Bliv millionær
Hurtige penge
Ekstra penge
 
 
 
     
  Tjen penge
 
 

Lån penge - hvordan?

Du bør følge en overordnet regel, hvis du ønsker at låne penge: Tænk dig om, og gå en stor bue uden om de hurtige forbrugslån. De er lette at få, men du kommer hurtigt til at sidde fast i en dyr rentefælde.

Brug for hurtige penge? Se her, hvis du ønsker et hurtigt lån. Men husk, at det oftest at billigst at låne penge hos din bank.

Hvis du ønsker lån af penge, er det som regel bedst at tale med din personlige bankrådgiver eller med dit realkreditinstitut. Selv om der kan være stor forskel på bankernes renter, er de ofte langt billigere end hurtige forbrugslån, der for eksempel tilbydes via internettet.

Som udgangspunkt er realkreditlån endnu billigere end banklån, men til gengæld er de lidt dyrere at stifte. Ved mindre lån, hvor løbetiden er kort, vil det derfor ofte bedre kunne betale sig at låne pengene i banken. Det drejer sig som regel om lån i størrelsesordenen 50.000 til 100.000 kroner.

lån Man skal se sig godt for, inden man kaster sig over hurtige forbrugslån. Det kan ofte ende med en gældsfælde.

Hvis du beslutter dig for at låne pengene i banken, bør du lede efter den billigste bank. Der er stor forskel på, hvilken renter bankerne tilbyder for lån af penge. Du kan bruge hjemmesiden mybanker.dk til at finde de billigste lån. Du bør dog ikke kun fokusere på renten, når du vælger bank. Du skal også se på gebyrerne. En meget lav rente kan skyldes, at der i stedet er mange gebyrer forbundet med lånet. Omvendt kan en relativ høj rente betyde, at der kun er få gebyrer.

Du skal hele tiden tænke på, at banken kun er interesseret i dig, fordi de kan tjene penge på dig, og der er derfor ingen grund til at føle sig specielt beæret, hvis banken giver dig lov til lån af penge.

Her er en række gode råd, hvis du ønsker lån:

- Undgå de hurtige, små lån. Det er ofte meget dyrt at låne nogle få tusinde kroner.
- Lad dig ikke nødvendigvis friste af små månedlige ydelser. Måske er der bare rigtig mange af dem.
- Undgå at optage et lån, hvor afbetalingen løber over længere tid end levetiden på det du køber for lånet.
- Undersøg markedet grundigt, inden du optager et lån. Det kan spare dig for mange penge.
- Kig ikke kun på lånets renter, men også på de gebyrer, der eventuelt følger med lånet.
- Prut om prisen og renten på lånet. Det betaler sig ofte.

Når du vælger at låne penge, skal du naturligvis også gøre dig helt klart, om du er istand til at betale det tilbage. Jo hurtigere, du betaler et lån tilbage, jo billigere bliver det.

 
Undgå at blive fristet af et hurtigt forbrugslån til den dyre fladskærm eller nyeste mobil. Det kan nemlig blive dyrt at falde for fristelsen. At den månedlige ydelse måske kun er på 99 kr. betyder ikke nødvendigvis, at det er billigt at låne pengene. Ofte løber lånet over meget lang tid, og i sidste ender bliver lånet derfor meget dyrt..
 
 
 
 
   
   
Investering i ure
Investering antikviteter
Investering i vin
Investering i møbler
Investering i kunst
 
 
 
 
Undgå at optage et lån, der løber længere end levetiden på den genstand, du køber. Mange låneudbydere og butikker frister med lånetilbud, hvor tilbagebetalingen løber over mange år. Det kan ofte slet ikke betale sig.
tjen penge
 
 
 
 
Hver opmærksom på, at regler og love ofte bliver ændret. Vi gør meget for at opdatere siden, men du skal altid dobbelttjekke, hvis du vil være sikker på, at regler om for eksempel SU, gældssanering etc. er som beskrevet.
 
 
 
 
  Design By : Revolute Soft Solution