pengeskolen - tjen penge
  tjen penge      
 
 
   
Tjen penge
   
Investeringer
Valutahandel
Aktiehandel
Ejendomsinvestering
Andre investeringer
Investering i guld
Sparetips
   
Spar penge
Elregning
Telefonregning
Varmeregning
Lån & Gæld
   
Lån penge
Banklån
Billige lån
Forbrugslån
Gæld
Gældssanering
Hurtige lån
Forældelse af gæld
SU lån
Indlån & renter
   
Børneopsparing
Lønkonto
Opsparing
Pension
   
Pensionsopsparing
Pension&investering
Offentlige ydelser
   
Sociale ydelser
Ekstra tips
   
Sund økonomi
Bliv millionær
Hurtige penge
Ekstra penge
 
 
 
     
  Tjen penge
 
 

Gældssanering

De fleste oplever at stifte gæld i løbet af livet, men for nogle mennesker løber tingene løbsk, og de havner i en meget ubehagelig gældsfælle. For de mennesker kan gældssanering komme på tale. Reglen om gældssanering blev indført i 1984 som en mulighed for at slippe ud af håbløs gæld.

Inden man som skyldner begynder at drømme om gældssanering, skal man dog vide, at en række krav skal være opfyldt før det overhovedet kan komme på tale. Mange tusinde mennesker søger hvert år om at slippe for deres gæld, men kun omkring en tredjedel opfylder de meget strenge krav.

For at komme i betragtning skal du igennem flere år (typisk fem år) kunne bevise, at du har afdraget på gælden med alt, hvad du tjener - ud over dit absolutte rådighedsbeløb. Du skal også redegøre for, hvordan gælden i sin tid blev stiftet. Gælden må ikke være opstået ved kriminalitet eller anden uansvarlig handlemåde.

Er gældssanering en mulighed? Det er gratis at ansøge om gældssanering, men svært at komme i betragtning.

Det er ikke svært at søge om gældssanering, og det er ganske gratis. Ansøgningsskemaet kan hentes i den nærmeste byret, og når det er udfyldt skal det afleveres i skifteretten, der også ligger i byretten. Bor du i Storkøbenhavn, skal du aflevere ansøgningen til Sø- og Handelsretten.

Når ansøgningen er modtaget, bliver du indkaldt til et møde, hvor du skal uddybe din ansøgning. Det er nu op til retten at tage stilling til, om der skal indledes gældssanering. Oftest vil ansøgeren slippe helt for gælden, men andre gange fastlægges en afdragsordning, der typisk løber over fem år (lavere for pensionister). Afdragsordningen vil være fastsat, så skyldneren har råd til at betale.

Det er kun privatpersoner, der kan søge gældssanering. Selskaber, foreninger og lignende kan ikke.

 
Som en tommelfingerregel skal gælden overstige 20 gange den månedlige nettoindkomst for familien for at komme i betragtning til gældssanering.
 
 
 
 
   
   
Investering i ure
Investering antikviteter
Investering i vin
Investering i møbler
Investering i kunst
 
 
 
 
Gør dig umage, når du udfylder ansøgningsskemaet. En mangelfuld udfyldning af blanketten vil medføre, at hele begæringen vil blive afvist af skifteretten.
 
 
 
 
Hver opmærksom på, at regler og love ofte bliver ændret. Vi gør meget for at opdatere siden, men du skal altid dobbelttjekke, hvis du vil være sikker på, at regler om for eksempel SU, gældssanering etc. er som beskrevet.
 
 
 
 
  Design By : Revolute Soft Solution