pengeskolen - tjen penge
  tjen penge      
 
 
   
Tjen penge
   
Investeringer
Valutahandel
Aktiehandel
Ejendomsinvestering
Andre investeringer
Investering i guld
Sparetips
   
Spar penge
Elregning
Telefonregning
Varmeregning
Lån & Gæld
   
Lån penge
Banklån
Billige lån
Forbrugslån
Gæld
Gældssanering
Hurtige lån
Forældelse af gæld
SU lån
Indlån & renter
   
Børneopsparing
Lønkonto
Opsparing
Pension
   
Pensionsopsparing
Pension&investering
Offentlige ydelser
   
Sociale ydelser
Ekstra tips
   
Sund økonomi
Bliv millionær
Hurtige penge
Ekstra penge
 
 
 
     
  Tjen penge
 
 

Børneopsparing

Når børnene vokser fra reden, kan de have stor glæde af, at familien tidligt har oprettet en børneopsparing. Denne form for opsparing er dog ikke helt så populær, som den var engang. Det skyldes, at indskud op til 2000 årligt på en børneopsparing tidligere kunne trækkes fra på selvangivelsen. Det kan man ikke mere. Til gengæld er de renter, der tilskrives kontoen i bindingsperioden, helt fritaget både for indkomstskat og realrenteafgift. Samtidig er der ved en børneopsparing slet ingen krav til, hvad barnet til sin tid bruger pengene til.

Der hersker dog en række krav til en børneopsparing. Opsparingen skal oprettes inden udgangen af det kalenderår, hvor barnet fylder 14 år, og kontoen skal løbe i mindst syv år. Der må desuden kun oprettes en enkelt konto for hvert barn. En børneopsparing kan kun oprettes af en person, der er beslægtet med barnet i ret opstigende linje, dvs. forældre, bedsteforælde eller oldeforældre. Dette gælder naturligvis også adoptivforældre, sted- og plejeforældre. Der er heller ikke noget i vejen for, at flere af disse personer indskyder penge på kontoen.

Dit barn kan have stor glæde af en børneopsparing.

 

Hvert år kan der dog højest indsættes 3000 kroner på en børneopsparing, og der kan max. indskydes 36.000 kroner på kontoen. Ved hjælp af tilskrevne renter kan beløbet på en børneopsparing dog hurtigt blive væsentligt højere. Det er også muligt at anbringe pengene i obligationer eller aktier.

Pengene på en børneopsparing skal være hævet i det år, barnet fylder 21 år.

 
Der er ikke skattemæssigt fradrag for indskud på en børneopsparing, men afkastet er skattefrit.
 
 
 
 
   
   
Investering i ure
Investering antikviteter
Investering i vin
Investering i møbler
Investering i kunst
 
 
 
 
Den maskimale renteindtægt på børneopsparingen opnås ved at indbetale de maksimale 3.000 kroner om året i de første 12 år og herefter lade dem stå til barnets 21-års fødselsdag.
 
 
 
 
Hver opmærksom på, at regler og love ofte bliver ændret. Vi gør meget for at opdatere siden, men du skal altid dobbelttjekke, hvis du vil være sikker på, at regler om for eksempel SU, gældssanering etc. er som beskrevet.
 
 
 
 
  Design By : Revolute Soft Solution