pengeskolen - tjen penge
  tjen penge      
 
 
   
Tjen penge
   
Investeringer
Valutahandel
Aktiehandel
Ejendomsinvestering
Andre investeringer
Investering i guld
Sparetips
   
Spar penge
Elregning
Telefonregning
Varmeregning
Lån & Gæld
   
Lån penge
Banklån
Billige lån
Forbrugslån
Gæld
Gældssanering
Hurtige lån
Forældelse af gæld
SU lån
Indlån & renter
   
Børneopsparing
Lønkonto
Opsparing
Pension
   
Pensionsopsparing
Pension&investering
Offentlige ydelser
   
Sociale ydelser
Ekstra tips
   
Sund økonomi
Bliv millionær
Hurtige penge
Ekstra penge
 
 
 
     
  Tjen penge
 
 

Sådan får du billige lån

Hvid du ønsker billige lån, bør du følge en simpel regel: Gå uden om hurtige kreditkøb, hvor de årlige omkostninger kan snige sig op over 40 procent. I stedet bør du undersøge de traditionelle muligheder hos banker og realkreditinstitutter.

Hvis du ønsker at låne et beløb mellem 10.000 kroner og 100.000 kroner, tilbyder bankerne ofte relativt billige lån. Det kræver dog, at du tager en snak med din bankrådgiver, der ofte ønsker at vide, hvad pengene skal bruges til, og hvornår du kan betale dem tilbage.

Når du taler med din bankrådgiver skal du dog huske på, at banken tjener penge på dit lån i form af renter, og det kan derfor ikke betale sig at være ydmyg. Det billige lån kommer ikke af sig selv, og du kan godt presse renten, hvis du spiller bankerne ud mod hinanden eller er klædt på med gode argumenter, når du møder op til samtalen.

Kreditkøb og blankolån er fristende. Men tænk dig om.

Du kan som regel optage dit lån i banken med variabel eller fast rente. Med et fast forrentet banklån støder du ikke på overraskelser under vejs. Med et variabelt banklån kan du derimod indhente gevinst, hvis renten falder, men også risikere at få et dyrere lån, hvis renten stiger i udlånsperioden.

Hvis du skal låne mere end 100.000 kroner er det billigst at optage et realkreditlån, men det kræver, at du har fast ejendom, fordi realkreditinstituttet tager pant i ejendommen. Obligationslån, garantilån og kontantlån med variabel rente er de mest almindelige realkreditlån.

Mange andre end banker og realkreditinstitutter reklamerer med billige lån, og det kan være fristende at gå uden om banken. Men se dig meget godt for. Kreditkøb og blankolån uden sikkerhed kan blive en meget dyr oplevelse med årlige omkostninger på over 40 procent.

 
En kassekredit hos banken kan være en god midlertidig løsning. Med en kassekredit kan man aftale et vist overtræk på lønkontoen. Derefter betales der kun renter af det brugte beløb.
 
 
 
 
   
   
Investering i ure
Investering antikviteter
Investering i vin
Investering i møbler
Investering i kunst
 
 
 
 
Du skal aldrig tage dig til takke med det første og bedre lånetilbud. Ring rundt til andre banker. Billige lån kommer ikke af sig selv.
 
 
 
 
Hver opmærksom på, at regler og love ofte bliver ændret. Vi gør meget for at opdatere siden, men du skal altid dobbelttjekke, hvis du vil være sikker på, at regler om for eksempel SU, gældssanering etc. er som beskrevet.
 
 
 
 
  Design By : Revolute Soft Solution